Erişilebilirlik

İsrail Türkiye'den Destek İstedi - 2003-07-08


İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, Arap ülkeleriyle ilişkileri düzeltmede Türkiye’den yardım istedi.

Katsav, özellikle İsrail-Filistin uyuşmazlığını çözme umudunun arttığı bir sırada, İsrail’in Arap dünyasıyla ilişkilerini normalleştirmesine, Türkiye’nin çok önemli katkısı olacağını açıkladı.

İsrail Cumhurbaşkanı bu açıklamayı bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

Sezer de Türkiye’nin, bir barış konferansına evsahipliği yapmak dahil, İsrail ile Filistinliler arasındaki barış çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Ortadoğu’da barışın sadece İsrail-Filistin uyuşmazlığının çözümüne değil, Suriye ve Lübnan ile de barış anlaşmaları yapılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Moşe Katsav, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ikili sorunları daha da zor hale getiren bazı kararlar aldığını söyledi, ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Türk ve İsrail Cumhurbaşkanları iki ülke arasındaki güçlü bağları koruma ve ekonomik ilişkileri devam ettirme kararlı olduklarını da vurguladı. Moşe Katsav, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Bülent Arınç ile de görüştükten sonra, yarın İstanbul’da Türk ve İsrail işadamlarının düzenlediği bir toplantıya katılacak.

XS
SM
MD
LG