Erişilebilirlik

Askerden Askere Teşekkür - 2003-06-28


ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'in, "Irak Savaşı'nda Türk askeri kendisinden beklenen liderliği gösteremedi" şeklindeki sözleriyle Türkiye-Amerikan ilişkilerinde doğan gerginliği gerek siyasi gerekse askeri alanda onarım dönemi başladı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Müsteşarı Uğur Ziyal'in Washington gezisinin ardından ABD ile stratejik ortaklığa yeniden dönüldüğü açıklanırken, aynı yönde bir mesaj da askeri kanattan geldi.

NATO başkomutanı James Jones, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e bir mektup göndererek Irak savaşı sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin sergilediği işbirliği anlayışına teşekkür etti.

Johns, hafta başında Ankara'ya ulaşan mektubunda Irak Savaşı'nın devam ettiği günlerde Türk askeri makamlarının sergilediği işbirliği anlayışına teşekkür etti. Türkiye'nin, müttefik uçaklarına hava sahasını açmasının, üslerini insani yardım amaçlı kullandırmasının önemine işaret eden Johns, "İşbirliğimizin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini biliyorum" dedi. Amerikalı Orgeneral James Jones, mektubunda, Türkiye’nin mütttefik uçaklarına hava sahasını açması ve üslerini insani yardım amaçlı kullandırmasının önemini vurgulayarak işbirliğinin ilerde artarak devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Jones ve Özkök, 24 Ocak ve 5 Nisan tarihlerinde biraraya gelmişti. Aynı zamanda ABD'nin Avrupa Kuvvetler Komutanı olan Johns, Özkök'e Irak harekatında Türkiye'nin katkısının çok gerekli olduğunu anlatmıştı.

XS
SM
MD
LG