Erişilebilirlik

Blair Saddam'ın Tehdit Oluşturduğunu Savundu - 2003-06-18


İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak savaşı başlarken Saddam Hüseyin’in hem Ortadoğu hem de dünya için büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu.

Blair istifa eden iki bakanın, dün, Irak’ın silah programlarının hükümet tarafından büyük çapta abartıldığı yolunda parlamento soruşturmasında ifade vermeleri üzerine konuştu.

Blair, parlamentodaki konuşmasında, hiç bir zaman Irak’ın İngiltere için doğrudan bir tehlike yarattığını söylemediğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Jack Straw da hükümetten çekilen eski Uluslararası Kalkınma Bakanı Clare Short’un bir iddiasını reddetti.

Short, Başbakan Blair’in Irak bunalımını çözmek için Birleşmiş Milletler’de görüşmelerin devam ettiği sırada savaşa karar verdiğini söylemişti.

Straw, Londra’da düzenlediği basın toplantısında, savaşa gitme konusunda, o dönemde kesin bir karar verilmemiş olduğunu savundu.

İngiliz parlamentosunda dün başlayan soruşturmada, istifa eden bakanlar Robin Cook ve Claire Short hükümeti, Irak’ın kitle imha silahlarıyla ilgili istihbarat bilgilerini, yanıltıcı şekilde kullanmakla suçladı.

XS
SM
MD
LG