Erişilebilirlik

Weston: '2004 Mayısından Önce Çözüm Bulunmalı' - 2003-06-13


Amerika Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Büyükelçi Thomas Weston, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümünü amaçlayan görüşmeleri yeniden başlatmak için çaba harcadığını söyledi. Weston, bu çerçevede temaslarda bulunmak üzere bugün Kıbrıs’a geldi.

Atina’daki temaslarının ardından saat adaya gelen Thomas Weston, Larnaka Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa çözümün Mayıs 2004’den önce bulunması yönünde çaba harcadıklarını belirtti. Çözüm için herhangi bir plan getirmediğini bildiren Thomas Weston, Annan Planı’nın masada bulunduğunu söyledi.

“Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Tasos Papadopulos’un planı çözüm için temel olarak kabul ettiği, Türk Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ise kabul etmediği” görüşünü savunan Thomas Weston, Türk tarafının tavır değiştirmesi yönünde gayret göstereceklerini kaydetti.

Weston adadaki temaslarına 16 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Denktaş, Weston’u Pazartesi günü saat 9’da kabul ederek, görüşecek.

Bu arada, Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Dimitris Hristofyas, Amerikan yönetiminin çözüm çabalarını ilerletmeye çalıştığını, Weston’un Kıbrıs’a bu amaçla geldiğini söyledi. Hristofyas, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’dan gelecek bir çağrıya Rum tarafının olumlu karşılık vereceğini de bildirdi.

XS
SM
MD
LG