Erişilebilirlik

Filistinli Militanlardan Barış'a Ortak Saldırı - 2003-06-08


Filistinli üç militan grup, Gazze bölgesiyle İsrail arasındaki ana geçiş noktasında ortak bir saldırı düzenlediklerini açıkladılar.

Saldırıda dört İsrail askeri öldü. Hamas, İslami Cihad ve El Aksa Tugayları adlı örgütler alışılmamış bir bildiri yayınlayarak Erez geçidindeki saldırının üç örgütten birer kişi tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

İsrailli yetkililer saldırganların İsrail askeri kıyafeti giydiklerini belirtti. Saldırıda örgütün üyeleri de öldü. Bu eylemin, yeni Filistin Başbakanı Mahmut Abbas’a ve Amerika’nın girişimiyle hazırlanan yeni barış planına meydan okuma amacıyla düzenlendiği sanılıyor.

Bildiriyi yayınlayan üç kuruluş, dün, Gazze’de liderleri toplanarak İsrail’e saldırılara devam kararı alan beş kuruluş arasında yer alıyor.

Bu beş Filistin örgütü, Başbakan Mahmut Abbas’ı hafta içinde İsrail başbakanı ve Başkan Bush’la yaptığı toplantıda, İsrail’den yeterli ödün alamamakla suçluyor.

Ayrıca Batı Şeria’daki el Halil kentinde iki Filistin’linin açtığı ateşte bir İsrailli öldü. İsrail askerleri de iki Filistinli saldırganı öldürdü.

XS
SM
MD
LG