Erişilebilirlik

İntihar Saldırısı: 4 Ölü - 2003-05-19


İsrail’in kuzeyindeki Afula kentinde düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Yetkililer, saldırganın bir alışveriş merkezinde güvenlik kontrolü için sıra beklerken, üzerindeki bombaları patlattığını belirtti. Olayda ölen bir kadının daha önceki haberlerin aksine saldırganın kendisi değil, bir güvenlik görevlisi olabileceği kaydedildi. Polis, saldırının ardından kente giriş çıkışı yasakladı.

Saldırının sorumluluğunu Filistin İslami Cihad örgütü üstlendi. Olay son iki günde düzenlenen beşinci saldırı oluyor. Bugün ayrıca erken saatlerde bisikletli bir Filistinli intihar bombacısı, Gazze Şeridindeki Kfar Darom Musevi yerleşim bölgesi yakınında askeri bir aracın yanında bombaları patlatarak üç İsrail askerinin yaralanmasına neden oldu. Daha önceki saldırılarda en az dokuz İsrailli öldürülmüştü. Saldırıların en ölümcül olanı dün Kudüs’te meydana geldi. Tutucu bir Musevi kılığına giren bir saldırgan, bindiği otobüste üzerindeki bombaları ateşledi. Olayda yedi İsrailli öldü. Saldırının sorumluluğunu Hamas üstlendi.

Dün düzenlenen saldırıların ardından İsrail, Batı Şeria ve Gazze bölgelerinin sınırlarını kapattı. Başbakan Ariel Şaron da son barış planını görüşmek üzere Washington’a yapacağı ziyareti erteledi.

XS
SM
MD
LG