Erişilebilirlik

Terör, Barışın Önündeki En Büyük Engel - 2003-05-18


İsrail’deki son bombalı saldırılardan sonra Başbakan Ariel Sharon Washington ziyaretini erteledi. Bugünkü saldırılarda 7 İsrailli öldü, en az 20 kişi de yaralandı.

Saldırıların Ortadoğu barış sürecine zarar vermesinden endişe ediliyor. İsrail-Filistin barış görüşmelerini son intihar eylemleri gölgeledi. İlk saldırının hedefi Küdüs’te bir otobüs oldu. Bu sabah saatlerinde meydana gelen bu patlamanın ardından polis bölgeyi abluka altına aldı ve yaralılar en yakın hastanelere taşındı. İlk saldırıdan kısa bir süre sonra yakındaki bir kavşak noktasında bir diğer intihar bombacısı üzerindeki bombaları patlattı. Polis, bu ikinci olayda eylemci dışında kimsenin ölmediğini açıkladı.

Saldırılar üzerine Başbakan Ariel Sharon, Amerika seyahatini erteledi. Sharon, Beyaz Saray’da Başkan Bush'la görüşecekti.

Bu son saldırılardan birkaç saat önce görüşen İsrail Başbakanı Sharon ve Filistin Başbakanı Mahmud Abbas daha sonra yeniden biraraya geleceklerini açıklamıştı. Dün bu görüşmeden önce de şiddet eylemleri yaşandı. Batı Şeria’da iki ayrı Yahudi yerleşim merkezi Filistinli militanların saldırılarına hedef oldu. El Halil’deki ilk saldırıda bir İsrailli çift hayatını kaybederken, Şarei Tikva Yahudi yerleşim merkezinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren Filistinliler vurularak öldürüldü.

Bir İsrail Başbakanlık yetkilisi, son saldırıların, Filistin Yönetiminin şiddet ve terörizmi durdurma konusunda kararlılık göstermesine duyulan ihtiyacı gösterdiğini belirtti.

XS
SM
MD
LG