Erişilebilirlik

Bush: Terörle Savaş Bitmedi - 2003-05-17


Başkan Bush “son günlerde girişilen bombalı intihar saldırıları, teröre karşı savaşın henüz bitmediğini gösteriyor” dedi.

Haftalık olağan radyo konuşmasını yapan Bush Afganistan ve Irak’ta sağlanan askeri başarıların, bu savaşta elde edilmiş önemli zaferler olduğunu belirtti. Bush teröre destek veren rejimlerin ortadan kaldırıldığını, mali kaynakların kurutulduğunu ve terör gruplarının, Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarından yararlanma ihtimalinin ortadan kaldırldığını söyledi.

Başkanın konuşması, Fas’ta dün gece düzenlenen son bombalı saldırılardan önce kaydedilmişti. Fas'ın Kazablanka kentinde ölenlerin sayısı 40'ı bulurken, hafta başında Suudi Arabistan’da girişilen intihar saldırılarında toplam 34 kişi ölmüştü.

Bu arada New York Times gazetesi, Amerika, Avrupa ve Orta Doğu’da terörle mücadele uzmanlarının, El Kaide örgütünün bazı ülkelerde yeniden örgütlendiğine inandıklarını yazıyor. Gazeteye göre bu ülkeler arasında Kenya, Sudan, Pakistan ve Çeçenistan bulunuyor.

Habere göre uzmanlar, Riyad ve Kazablanka’daki son son saldırıları, El Kaide şebekesinin ciddi bir tehdit olmaya devam ettiğine kanıt olarak görüyor. Uzmanlar, son istihbaratın, örgütün, uçakları kullanarak yeni saldırılar planladığını gösterdiğini de söylüyorlar.

XS
SM
MD
LG