Erişilebilirlik

G-8 Maliye Bakanları İyimser - 2003-05-17


G-8 Grubu diye de bilinen sanayileşmiş sekiz ülkenin maliye bakanları, ekonominin bütün dünyada yeniden büyümeye başlayacağı konusunda iyimser olduklarını belirttiler.

Bakanlar, Haziran ayı başında Fransa’da düzenlenecek G-8 zirvesi için yine Fransa’da yaptıkları hazırlık toplantısının sonunda dünyada ekonomik durgunluğu aşma konusunda ciddi zorluklar olduğunu bildirdiler.

Fransa’da, Normandiya kıyılarındaki bir tatil kasabasında yapılan toplantı sonunda yayınlanan bildiride, sekiz ülke, ekonomileri canlandırmak için birlikte çalışma vaadinde bulundu.

Amerika, istihdamı arttırmayı vaadederken Avrupa ülkeleri çalışma hayatında ve sermaye piyasalarında reforma giderek ekonomilerine daha büyük esneklik kazandıracaklarını belirttiler. Japonya da fiyatların daha fazla düşmesini önlemek ve mali piyasalarında reforme gitmek için adımlar atacağını bildirdi.

Sekiz bakan, terör örgütlerinin mali kaynaklarını kurutmak için bütün dünyada uluslararası standartların gözetilmesini istedi. Maliye bakanları, para piyasalarındaki son duruma ise değinmediler. Amerikan Dolarının Avrupa para birimi Euro karşısında uğradığı değer kaybı kaygıya yolaçıyor.

Toplantıya, Amerika, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Rusya maliye bakanları katıldı. G-8 zirvesi 1 Haziran’da Fransız Alplerindeki Evian kasabasında başlayacak.

XS
SM
MD
LG