Erişilebilirlik

'Vietnam SARS'dan Kurtuldu Sıra Kanada'da' - 2003-05-06


Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Gro Harlem Brundtland, Avrupa Birliği Sağlık Bakanları'yla görüşmesi sırasında SARS salgınının Vietnam’da sona erdiğini ve Kanada’da hafiflemeye başladığını açıkladı. Ancak Brundtland SARS’ın en çok etkilediği Çin’de salgının henüz gerilemeye başlamadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa’ya şüpheli SARS vakalarını hemen belirleyip tecrit etmesi ve yerinde kontrol önlemleri alması nedeniyle iyi puan vermekle birlikte bu kararlı tutumun devam etmesi gerektiği uyarısında bulundu. Örgüt Başkanı Brundtland, hiçbir şeyin garanti olmadığını vurgularken şöyle dedi: "Dünyanın her yerinde sağlık bakanları ve hükümetlerin, elimizde SARS’ı yenmek için bir fırsat olduğunu ciddi biçimde düşünmeleri büyük önem taşıyor. Yeni yüzyılın bu ilk salgın hastalığını kontrol altına alabilir ve Vietnam’daki gibi ortadan kaldırabiliriz."

Bugüne kadar Avrupa’da sadece 33 şüpheli SARS vakası rapor edildi. Hastalardan hiçbiri ölmedi. Ancak Avrupa Birliği sağlık yetkilileri, öldürücü salgın hastalığın Avrupa’da yerleşmesini önlemek için işbirliğini artırmak gerektiğini söylüyor.

XS
SM
MD
LG