Erişilebilirlik

'Düş Kırıklığını Avantaja Çevirdik' - 2003-04-29


Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Türkiye’nin Irak savaşı sırasında Amerikan askerlerine topraklarından geçme izni vermemesinin düşkırıklığı yarattığını söyledi.

Rumsfeld, bu açıklamayı Katar’da Amerikan birliklerini ziyareti sırasında yaptı. Savunma Bakanı, Orgeneral Tommy Franks’ın buna rağmen 4. Piyade Tümeni'nin silahlarını taşıyan gemileri Türk kıyıları açığında tutmaya devam ederek düşkırıklığını avantaja çevirdiğini söyledi.

Rumsfeld, gemilerin Türk kıyılarından ayrılmamasının Irak liderlerinde Amerika’nın kuzey cephesi açılmadan savaşın başlamayacağı kanısı uyandırdığını, Bağdat bu hesabı yaparken Amerikan ordusunun güneyden hızla Irak’a girdiğini belirtti.

Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Amerika’nın Basra Körfezi bölgesindeki askeri varlığını azaltacağını da açıkladı. Rumsfeld, Irak’ın artık bölgeyi tehdit etmediğine işaret ederek, bu ülkedeki asker sayısında indirime gidebileceklerini söyledi.

Rumsfeld, Amerikan kuvvetlerinin Körfez bölgesinde ne şekilde konuşlanacağı konusunda henüz kesin bir karar alınmadığını da kaydetti.

XS
SM
MD
LG