Erişilebilirlik

Saddam'ın Yeni Görüntüleri - 2003-04-18


Bir Arap Televizyonu, koalisyon güçlerinin Bağdat’ın kontrolünü ele geçirdiği gün, Saddam Hüseyin’in şehrin sokaklarında yürüdüğünü gösteren video kayıtları olduğunu iddia etti.

Merkezi Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Abu Dabi televizyonu yetkilileri, videonun 9 Nisan’da, yani Bağdat’ta Saddam Hüseyin ve iki oğlunun bulunduğu sanılan bir binanın Amerika tarafından bombalanmasından iki gün sonra çekildiğini belirtiyor.

9 Nisan, Amerikan tanklarının Bağdat’ın içine doğru ilerledikleri ve Iraklıların Saddam’ın heykelini yıktıkları gün.

Bandın ne zaman çekildiğini, ya da devrik Irak liderini gösterip göstermediğini bağımsız ve kesin olarak belirlemenin şu anda mümkün olmadığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı çekimlerin gerçek olup olmadığına belirlemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyor.

Abu Dabi televizyonu yetkilileri, bandı Iraklı bir kaynaktan aldıklarını söylediler. Yetkililer çekimlerin Bağdat’ın Saddam Hüseyin’e bağlılığı ile bilinen El-Asamiye bölgesinde yapıldığını belirtti.

Video kayıtlarında, askeri kıyafetli ve Saddam görünüşlü bir kişinin sokakta kalabalık bir grup tarafından karşılandığı görülüyor. Çekimlerin bazı bölümlerinde Saddam’ın yanında, oğlu Kusey’e benzeyen bir kişinin yürüdüğü görülüyor.

Abu Dabi Televizyonu ayrıca 9 Nisan’da Saddam Hüseyin tarafından kaydedildiğini iddia ettikleri bir ses kaseti de yayınladı. Kasette eski Irak lideri halkı işgalcilere karşı savaşmaya çağırıyor ve Irak liderlerinin de aynı amaçta çalıştıklarını söylüyor.

XS
SM
MD
LG