Erişilebilirlik

Hong Kong'ta 5 SARS Kurbanı Daha - 2003-04-13


Hong’da 5 kişi daha kısaca SARS adıyla bilinen zatürre benzeri hastalık yüzünden öldü. Böylece bugüne kadar Hong Kong’da ölenlerin sayısı 40’a yükseldi. Hong Kong hükümeti 42 kişinin daha SARS virüsü aldığını açıkladı. Şu ana kadar Hong Kong’da hastalananların sayısı 1500.

Şiddetli Akut Solunum Sendromu adlı hastalıktan Singapur’da da bir kişi hayatını kaybetti. Singapur’da SARS vakalarının sayısı 151’e, hastalık yüzünden ölenlerin sayısı ise 10’a çıktı.

Tüm dünyada soğuk algınlığına benzeyen zatürre türü hastalık yüzünden son birkaç ay içinde 124 kişi öldü. Virüsü alarak hastalananların sayısı 2700. Hastalığın uçak yolculuğuyla yayıldığı tahmin ediliyor. Hong Kong'lu yetkililer yarından itibaren SARS virüsü almış kişilerin ülkeye girmesine yasak uygulamaya başlıyor.

Çinli bir doktor ise Çin’in güneyinde başladığı sanılan hastalığın yetkililerin aksini söylemesine rağmen hala kontrol altına alınamadığını söylüyor. Zhong Shan adlı doktor, Guangzhu kenti sağlık yetkililerinin, hastalığın kaynağını henüz bulamadıklarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG