Erişilebilirlik

Washington'da Yine Protesto - 2003-04-12


‘Yediler Grubu’ olarak bilinen sanayileşmiş ülkelerin maliye bakanları dünya ekonomisi üzerine, bugün Washington’da yaptıkları toplantıda, Irak’ın yeniden yapılanmasına ağırlık veriyor.

Amerika, Japonya, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya maliye bakanlarına, görüşmelerin bir bölümünde, Rusya maliye bakanı da katılacak. Toplantıda, Irak’ın 127 milyar dolarlık borcunun affedilmesi için, Amerika’nın yaptığı öneri ele alınacak.

Amerika Maliye Bakanı, Irak’ın yeniden imarının Dünya Bankası tarafından değerlendirilmesini istiyor. Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Birleşmiş Milletler’den onay alındığı taktirde, Irak’a yardıma hazır olduklarını söyledi.

Kalkınma yolundaki ülkelerin maliye bakanları dün yaptıkları görüşmede, Irak savaşının yol açtığı ekonomik olumsuzlukların giderilmesi için uluslararası yardım istedi.

Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinin yer aldığı 24’ler Grubu, Birleşmiş Milletler’i, Irak’ın yeniden yapılanmasına yardımcı olmaya çağırdı.

Yediler Grubu’nun bugünkü görüşmelerinin ardından Dünya Bankası ile Uluslararası Para Fonu örgütlerine üye 184 ülkenin maliye bakanları, ilkbahar toplantıları için bir araya gelecek.

Toplantılar nedeniyle Washington’da sıkı güvenlik önlemeleri alındı. Irak Savaşı’nı destekleyen ve karşı çıkan grupların, bugün ve yarın düzenlediği gösterilere 20 bin kişinin katılması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG