Erişilebilirlik

Saddam Televizyonda Görüldü - 2003-04-04


Irak televizyonu, Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’i Irak halkına hitaben konuşma yaparken ve Bağdat’ta caddelerinde halk arasında gösteren görüntüler yayınladı.

Bir Amerikalı istihbarat uzmanı, konuşmayla ilgili görüntünün Irak liderinin hayatta olduğuna işaret sayılabileceğini söyledi. Saddam Hüseyin konuşmasında savaşın başlamasından 4 gün sonra, 24 Mart’ta bir Amerikan helikopterinin düşürülmesinden sözediyor.

Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, buna rağmen konuşmanın, Saddam Hüseyin’in hayatta olduğuna dair kesin kanıt olarak görülmediğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer de Saddam Hüseyin’in hayatta olup olmadığı konusunda Bush yönetiminin elinde kesin bilgi bulunmadığını belirtti. Fleischer, “olup bitenler gözönünde tutulursa, bu, o kadar da önemli bir konu değil” diye konuştu.

Bu arada Bağdat televizyonu, Saddam Hüseyin’i, halk arasında gösteren bir bant da yayınladı. Saddam sevgi gösterileri yapan Iraklılarla konuşurken geri planda kara dumanlar görünüyor. Irak hükümeti, savaş başlar başlamaz, Bağdat çevresinde kazılan hendeklere doldurulan petrolü ateşe vermişti. Bunun, Amerikan ve İngiliz uçakları için görüş mesafesini azaltmayı amaçladığı tahmin ediliyor.

XS
SM
MD
LG