Erişilebilirlik

IMF: 'Yeni Niyet Mektubu İmzalanabilir' - 2003-04-04


Uluslararası Para Fonu Sözcüsü Thomas Dawson Washington'da düzenlediği olağan basın brifingi sırasında IMF Yürütme Kurulu'nun, Türkiye'ye verilmesi Ekim ayındanberi geciktirilen kredi dilimini bu ay ortalarında onaylayabileceğini bildirdi.

Türkiye'yle yeni niyet mektubunun bu hafta içinde imzalanmasını beklediklerini belirten Dawson, Türkiye konusunda "işlerin genellikle yolunda olduğunu" söyledi.

Dawson bu ayın ortalarında yapılacak Yürütme Kurulu toplantısında Türkiye için 1 milyar 600 milyon Dolarlık kredi diliminin serbest bırakılmasının onaylanmasını beklediklerini bildirdi.

IMF, Türk ekonomisiyle ilgili dördüncü gözden geçirme işlemini geçen yıl Ekim ayındanberi geciktiriyordu. Para Fonu, 2003 mali yılı bütçesinin çıkarılması, vergi reformunun yapılması ve TEKEL'in özelleştirilmesi konusunda ısrar ediyordu.

Bu arada Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage ABD'nin, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'yla ilişkileri alanında Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğini söyledi. Armitage buna karşılık Türkiye'nin yapısal ve ekonomik çabasını sürdürmesini beklediklerini bildirdi.

XS
SM
MD
LG