Erişilebilirlik

Pulitzer Ödüllü Gazeteci Arnett'in İşine Son Verildi - 2003-03-31


Amerikan NBC televizyonu, Irak televizyonuna çıktığı gerekçesiyle Pulitzer ödüllü gazeteci Peter Arnett’in işine son verdi.

NBC bugün bir açıklama yaparak Arnett’in savaş sırasında Irak’ta devlet kontrolündeki televizyonda açıklamalar yapmasını “yanlış” bulduğunu bildirdi.

Peter Arnett, Irak televizyonunda ABD’nin Irak askerlerinin kararlılığını yanlış hesapladığını ve Washington’un direniş nedeniyle savaş planlarını yeniden yazdığını söylemişti. Bağdat’ta kalmasına izin verilen birkaç Batılı gazeteciden biri olan Arnett daha sonra, dün gece yayınlanan sözlerinin ABD’de büyük bir rahatsızlık yarattığını belirterek özür diledi. NBC’nin kardeş televizyonu MSNBC de Arnett’le sözleşmesini iptal etti. Arnett buraya da National Geographic için belgesel hazırlıyordu.

Peter Arnett, Pulitzer ödülünü Vietnam Savaşı'nı izlemekteki başarısıyla aldı ve 1991’de de CNN için Bağdat’tan verdiği savaş haberleriyle uzun süre gündemde kaldı. Ancak Arnett daha sonra ABD’nin, 1970’de Laos’da orduyu terkeden Amerikalı askerlere karşı sarin gazı kullandığını öne süren haberi yüzünden CNN’den çıkarılmıştı.

XS
SM
MD
LG