Erişilebilirlik

Rumsfeld İddiaları Yalanladı - 2003-03-30


Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, askeri yetkililerin hazırladığı savaş planlarına uymadığı yolundaki iddiaları yalanladı.

Bugün Fox Televizyonu’nda konuşan Rumsfeld, ABD’nin savaş planının iyi ve işlerliği olan bir plan olduğunu kaydetti. Savunma Bakanı, savaşın sonucunun çok açık ve net olduğunu, Irak hükümetinin yenilgiye uğratılarak, iktidardan uzaklaştıralacağını belirtti.

Rumsfeld’in operasyonu planlayan komutanların savaş başlatılmadan önce daha fazla kara birliği gönderilmesi isteğine karşı çıktığı iddia ediliyor.

İddia New Yorker dergisinde yayınlanan bir yazıda adı açıklanmayan Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından dile getiriliyor. Yazıda, Rumsfeld’in komutanların daha fazla birlik ve teçhizat sevkedilmesi yolundaki önerilerini geri çevirdiği iddia ediliyor. Yazıda ayrıca, Türkiye’nin Amerikan askerlerinin geçişine izin vermemesinin ardından General Tommy Franks’in, Rumsfeld’den savaşın ertelenmesini istediği ancak Bakan Rumsfeld’in bu öneriyi de reddettiği ifade edildi.

Irak’ta şu anda 125 bin İngiliz ve Amerikan askeri bulunuyor ve Nisan ayı sonuna kadar 100 bin askerin daha gönderilmesi planlanıyor.

XS
SM
MD
LG