Erişilebilirlik

Bush: Karar Anı Geldi - 2003-03-16


Başkan Bush, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Irak için yarın karar vermesi gerektiğini söyledi.

Başkan, Irak için karar gününün geldiğini, Irak Lideri Saddam Hüseyin’in silahsızlanması gerektiğini, aksi halde silahsızlandırılacağını bildirdi.

Başkan Bush, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar, Azor zirvesi sonunda yaptıkları ortak açıklamada Irak’a silahsızlanması çağrısını tekrarladılar ve Saddam Hüseyin’i yeniden uyardılar.

Basın toplantısında Bush, yarınki olayların diplomasinin geleceğini belirleyeceğini söyledi. Bush, Saddam Hüseyin’in kendi isteğiyle Irak’tan ayrılabileceğini belirtirken Irak lideri silahsızlanmadığı takdirde bunun zorla yaptırılacağını tekrarladı.

İngiltere Başbakanı Tony Blair de 12 yıldır silahsızlanmayan Irak için artık karar verilmesi gerektiğini bildirdi. Blair, Avrupa ve ABD’nın bu konuda ortak düşünmesi gerektiğine inandığını, Irak liderliğinden en çok zarar görenlerin Irak halkı olduğunu söyledi.

İspanya Başbakanı Aznar da aynı görüşleri savundu. Üç lider aynı zamanda Ortadoğu barış sürecini ilerletme konusunda da görüşbirliği içinde olduklarını açıkladı.

XS
SM
MD
LG