Erişilebilirlik

'Annan Planı Dengesiz' - 2003-03-06


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ankara’da temaslar yapıyor. Denktaş, 6 Mart Perşembe günü Çankaya Köşkü’nde yapılan Kıbrıs zirvesine katıldı. Zirveye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Özkök ve Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış katıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Kıbrıs Türk ve Rum liderlerinden, 10 Mart’ta LaHey’de kendisine referandumla ilgili son kararlarını bildirmelerini istemişti. Annan, adada İsviçre tipi bir federasyon kurulması konusunda tarafların 30 Mart’ta aynı anda referandum yapmasını öngörüyor. Denktaş, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Birleşmiş Miletler’in Kıbrıs Türk tarafının elindeki toprakların azaltılmasına yönelik planının dengesiz ve haksız olduğunu söyledi.

Bu arada ABD’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Thomas Weston da Ankara’ya gitti. Weston, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’la ilgili çabalarına tam destek verdiklerini ve Kıbrıs halkının referandum yaparak kendi geleceğini tayin edebileceğine inandıklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG