Erişilebilirlik

'Ses Kayıtları Saddam'la Teröristler Arasındaki Bağı Doğruluyor' - 2003-02-12


ABD Dışişleri Bakanlığı, Salı günü El-Cezire televizyonunda yayınlanan Üsame Bin Ladin’e ait ses kaydının, El-Kaide ile Saddam Hüseyin arasındaki doğrudan bağı ortaya koyduğu görüşünde.

ABD, El-Cezire’de yayınlanan konuşmanın bir kopyasını kendi kaynaklarını kullanarak ele geçirmiş ve Dışişleri Bakanı Colin Powell, Salı günü Kongre’de yaptığı konuşmada bundan da bahsetmişti. Powell, Üsame Bin Ladin’in konuşmasında El-Kaide ile Saddam Hüseyin arasında bir ortaklık olduğunu dile getirdiğine dikkat çekerek, Irak’ın kitle imha silahlarının her zamankinden daha fazla bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Powell şöyle konuştu: "Üsame Bin-Ladin Irak halkına sesleniyor, çektikleri sıkıntılardan ve Irak’la işbirliği yaptığından bahsediyor. Teröristlerle kitle imha silahlarına sahip ülkeler arasındaki bu ilişkiler artık gözardı edilemez. Karşımızda kitle imha silah programlarına devam eden bir liderle, Üsame Bin Ladin gibi bu tür silahları ele geçirmek için hiçbirşeyden kaçınmayan bir terörist var."

El-Cezire televizyonu, Üsame Bin Ladin'in ses bandını yayınladıktan hemen sonra, Dışişleri Sözcüsü Richard Boucher’la bir söyleşi yaptı. Boucher, bandın El-Kaide ile Saddam’ın ortak bir hedefe sahip olduğunu gösterdiğini savundu, Bin Ladin’in, Irak hariç tüm Arap ülkelerini ve ABD’yi tehdit ettiğini ileri sürdü. Boucher, Ladin’le Irak istihbaratı arasında kurulan bağların uzun yıllara dayandığını ve El-Kaide’ye bağlı teröristlere Irak’a sığınma hakkı tanındığını da vurguladı.

XS
SM
MD
LG