Erişilebilirlik

Oskar Adayları Belli Oldu - 2003-02-11


Ünlü sinema oyuncusu Meryl Streep, 13’üncü kez Oskar’a aday gösterilerek rekor kırdı.

Meryl Streep, “Adaptation-Uyarlama” adlı filmde, romanı beyaz perdeye aktarılan bir yazarı canlandırmadaki başarısı nedeniyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında altın heykele aday gösterildi.

Üç kez Oskar ödülü alan Jack Nicholson da, “About Schmidt-Schmidt Hakkında” adlı filmdeki rolüyle 12’inci kez altın heykel adayları arasında yeraldı.

“Chicago” müzikali en iyi film dahil 13 dalda, “Gangs of New York-New York Çeteleri” 10 ve “The Hours-Saatler” ise 9 dalda Oskar’a aday gösterildi.

Oskar ödüllerini kazananlar, 23 Martta Hollywood’da düzenlenecek ve televizyondan tüm dünyaya yayınlanacak bir törenle açıklanacak. Amerika’nın 1920’lerdeki caz çağında geçen “Chicago” müzikali en iyi film dahil 13 dalda Oskar ödülüne aday gösterildi. Filmde başrolü oynayan Renee Zellweger en iyi kadın oyuncu, diğer rollerdeki Catherine Zeta-Jones, Queen Latifah ve John Reilly de en iyi yardımcı oyuncu adayları arasında yeraldı.

19’ncu yüzyılda New York’ta göçmenler arasındaki çatışmaları anlatan “Gangs of New York-New York Çeteleri” de en iyi film dahil 10 dalda altın heykele aday gösterildi.

Diğer en iyi film adaylarıysa dram türündeki “The Hours-Saatler”, masal türündeki “Lord of the Rings:The Two Towers-Yüzüklerin Efendisi:İki Kule” ve yahudi soykırımı sırasında geçen “Pianist” olarak sıralandı.

Amerikan Sinema Sanatları Akademisi Başkanı Frank Pierson, en iyi yönetmen adaylarını şöyle açıkladı:

Bu yıl en iyi erkek oyuncu adayları arasında Jack Nicholson’la birlikte 1950’lerin Vietnam’ını anlatan”The Quiet American-Sessiz Amerikalı” adlı filmde bir İngiliz gazeteciyi canlandıran Michael Caine de bulunuyor.

Oskar ödülleri 23 Mart’ta Los Angeles’te düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

XS
SM
MD
LG