Erişilebilirlik

Bush: Bağdat'a Tanınan Süre Dolmak Üzere - 2003-01-14


BM Silah Denetçileri, incelemelerini tamamlamak için daha fazla süreye ihtiyaç olduğunu söylerken, Başkan Bush, Bağdat’ın silahsızlanması için tanınan sürenin dolmak üzere olduğunu tekrarladı.

Başkan, Salı günü yaptığı açıklamada Irak Lideri'nin aldatmacalarından bıktığını, Irak’ın BM kararlarına uymaması durumunda liderlik edecekleri bir koalisyonla Irak'ı silahsızlandırma işini bizzat ABD’nin yapacağını söyledi.

Washington, Irak’la olası bir savaşa karşı bölgeye yaptığı askeri yığınağa devam ediyor. Son birkaç günde Körfez bölgesindeki Amerikan askeri sayısının 60000'den 120000'e çıkarılması için talimat verildi. İngiltere de bölgeye asker yığmayı sürdürüyor.

Bu arada farklı başkentlerden olası Irak savaşıyla ilgili farklı mesajlar gelmeye devam ediyor. Almanya Başbakanı Gerhard Schroder, bir askeri operasyondan önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ikinci bir karar almasına taraftar olduğunu söyledi. İngiltere böyle bir kararın yararı olacağını ancak gerekli olmadığını belirtti. Avrupa Birliği Dış Politika Yetkilisi Javier Solana denetçilere daha fazla süre tanınmasını isterken bir savaş öncesi Güvenlik Konseyi’nin bir ikinci karar almasından yana olduğu işaretini verdi.

XS
SM
MD
LG