Erişilebilirlik

Erdoğan Türkmenistan'da - 2003-01-09


Türkmenistan'ı ziyaret eden AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan, temasları sırasında, enerji alanında iki ülke arasındaki işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

Perşembe günü Türkmenistan Devlet Başkanı Sefermurat Niyazov’la biraraya gelen Erdoğan, Hazar Denizi’nden geçmesi planlanan boru hattı ve ekonomik işbirliği konularını görüştü.

2000 km uzunluğundaki doğalgaz boru hattının, Türkmenistan’dan başlayıp, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden geçerek Türkiye’ye kadar uzaması hedefleniyordu.

Ancak 2 milyar Dolar’a malolacağı sanılan boru hattının yapımına bazı sorunlar nedeniyle planlandığı gibi başlanamadı. Türkiye’ye daha yakın olan Azerbaycan’da da yeni doğalgaz yataklarının bulunması ve ortak yatırımda yer alan General Electric ve Bechtel firmalarının projeyle ilgili belirsizlikler üzerine Aşkabat’taki ofislerini kapatmaları bu sorunlar arasında sıralanıyor.

AKP Lideri Erdoğan, Türkmenistan ziyareti sırasında, Kasım ayında Devlet Başkanı Sefermurat Niyazov’a karşı düzenlenen başarısız suikast girişimini de kınadı.

Türkmenistan ziyareti öncesinde Azerbaycan'a giden AKP Genel Başkanı Erdoğan, Cuma günü de Kazakistan’da temaslarda bulunacak.

XS
SM
MD
LG