Erişilebilirlik

Boucher: 'Ev Yıkmayın' - 2003-01-04


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Amerika’nın İsrail’in terörizmle mücadele amacıyla meşru önlemler alma hakkını tanırken Filistinliler’den de ötedenberi şiddet ve teröre karşı çıkmasını istediğini açıkladı. Ancak Boucher, İsrail’in ev yıkmasının Filistin bölgelerinde durumu kötüleştirmekten başka bir işe yaramayacağını bildirdi:

"Evlerini yıkarak halkı başka yerlere gitmeye zorlamak gibi önlemler, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdiği gibi, karşılıklı güveni de sarsar. Ev yıkım işlemleri sırasında geçen hafta iki sivilin enkaz altında kalarak öldüğü yolundaki haberlerden çok rahatsızlık duyduk. İsrail’den bu tür eylemlerin sonuçlarını iyi düşünmesini ve terörizmle mücadele sırasında sivil ölümler olmaması için her türlü önlemi almasını istiyoruz."

Bush yönetimi yetkilileri 28 Ocak’taki İsrail seçimlerinden sonra İsrail-Filistin barışı için yeniden girişimde bulunulacağını söylüyor. Amerika, Ortadoğu dörtlüsünün öteki üyeleri Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’le Ortadoğu sorununun üç yıl içinde çözümlenmesini sağlamak amacıyla bir yol haritası üzerinde çalışıyor.

XS
SM
MD
LG