Erişilebilirlik

ABD Başkanlığına Yeni Aday - 2003-01-03


ABD'de 2004 Başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den aday olmak isteyen politikacılara Kuzey Carolina Senatörü John Edwards da katıldı.

49 yaşındaki Senatör kararını NBC Televizyonunda Perşembe sabahı katıldığı bir program sırasında açıkladı. Edwards, bu amaçla ön çalışmalar yapacak bir komite kuracağını bildirdi.

Kendisini "sıradan insanların sözcüsü" olarak niteleyen Edwards, 1998 yılında siyasete atılmadan başarılı bir duruşma avukatı olarak milyoner olmuştu.

Senatör Edwards NBC televizyonunda soruları yanıtlarken Irak'la savaşın kaçınılmaz olmadığını ve savaşı önleme konusunda kendisinin "çok umutlu" olduğunu söyledi.

Senatör Edwards'la birlikte, 2004 seçimi için Demokrat Parti başkan adayı olmak istediğini açıklayan politikacıların sayısı 3'e yükseldi. Daha önce de Massachusetts Senatörü John Kerry ve Vermont Eyalet Valisi Howard Dean parti başkan adaylığı yarışına girdiğini açıklamıştı.

Demokrat Parti içinde başkan adaylığı mücadelesi, eski Başkan Yardımcısı ve 2000 seçimlerinde parti başkan adayı olan Al Gore'un bundan sonra aday olmayacağını açıkladığı Aralık ayı başındanberi hız kazandı.

XS
SM
MD
LG