Erişilebilirlik

Bush'tan Saddam'a Çağrı - 2003-01-02


Başkan Bush, Teksas’daki Çifliği’nde gazetecilere başta Irak olmak üzere gündemdeki konular hakkında açıklamalar yaptı.

Bush, “kitle imha silahları geliştiren ülkeler var ve bu ülkelere gerektiği şekilde karşılık vereceğiz” dedi. Irak ve Kuzey Kore’yi kitle imha silahı geliştiren ülkeler olarak sıralayan Başkan devamla şunu söyledi: "Irak’ın BM kararlarına uyarak silahsızlanacağını umuyoruz. Eğer Bağdat silahlarından arınmazsa, Amerika bunu sağlamak amacıyla oluşturulacak uluslararası koalisyona liderlik edecektir."

Başkan Bush, Irak’ta savaş çıkıp-çıkmamasının tamaman Saddam’ın izleyeceği politikalara bağlı olduğunu söyledi ve bu kararın Irak Lideri’ne ait olduğunu kaydetti.

Saddam Hüseyin’in halen ABD ve ABD'nin müttefikleri için tehdit oluşturduğunu söyleyen Bush, “Umarım Irak Lideri ABD’nin ne denli kararlı olduğunu anlar ve barışçı bir şekilde silahlarından arınır” dedi.

Başkan gazetecilere yaptığı açıklamada terörle mücadele konusuna da değindi. Bush, ABD’nin halen terörle savaşının devam ettiğini de söyledi ve Amerikan halkına zarar vermeyi planlayan teröristlerin yakalanmasına dönük çalışmaların süreceğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG