Erişilebilirlik

Mutfaktan Sahneye Giden Yolculuk - 2002-12-26


4 Mayıs 1959’da Kuzey Carolina’nın Marshville kentinde doğan ve Randy Bruce Traywick adı verilen Randy Travis, ilk kez 10 yaşında ağabeyinin grubuyla sahneye çıktı, 14 yaşında bölgedeki gece klüplerinde tek başına çalıp söylemeye başladı. Sahneye çıkma sırası gelinceye kadar bulaşık yıkayıp ekstra para kazanırdı. Sahnede önce esas adı Randy Traywick’i ardından Randy Ray’i kullandı, sonunda Randy Travis’i benimsedi.

1978 yılında ilk plağını doldurdu, 1979’da "She’s My Woman" adlı şarkısıyla Halk Müziği listelerine girdi. Travis’in şeytanın bacağını kırarak büyük üne kavuştuğu yıl 1985. O yıl Randy Travis, Warner Brothers plak şirketiyle anlaşma imzaladı ve "Storms of Life" adlı albümünü kaydetti. Bu albümdeki şarkıların birçoğu listebaşına yükseldi. "Digging Up Bones", "Forever and Ever", "Amen", "Hard Rock Bottom of Your Heart", "Look Heart", "No Hands" halk müzik listelerini altüst etti.

1986’da Halk Müziği Derneği’nin Horizon Ödülü'nü kazandı, 1987 ve 1988’de yılın en iyi erkek şarkıcısı ödülü aldı. Ayrıca "Always and Forever" ve "Old 8 by 10" albümleriyle iki Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Randy Travis, 1990’larda Garth Brooks’un ulaştığı başarıyı 1980’lerin ikinci yarısında yakaladı.

1996’da çıkan "Full Circle" adlı albümü Randy Travis’i Amerikan halk müziğinin ön sıralarına yerleştirdi. Albümdeki "Would I", "Are We in Trouble Now", "Price to Pay", "King Of The Road", en sevilen şarkılar arasına girdi. 1998’de Randy Travis DreamWorks plak şirketine geçti ve ilk CD’si "You And You Alone"u doldurdu. 1998’de eski şirketi Warner Brothers, 10 şarkılık CD’sini çıkardı. 2000 yılında "Travis Inspirational Journal" adlı bluegrass/dinsel albümünü kaydetti. Bu albümle iki Dove Ödülü kazandı. Randy Travis, 1992’de çıkardığı "Greatest Hits" adlı albümden bu yana daha çok Hawaii’de yaşıyor ve film çeviriyor. Kovboy filmlerinin yanı sıra çeşitli filmlerde rol alan Randy Travis "Rainmaker"da oynadı. Patrick Swayze’yle "Black Dog" adlı bir film çevirdi, kablolu televizyon için iki film tamamladı. "Boys Will Be Boys" ve kovboy filmi "Shooter" bunlar arasında. Travis, “30 yıldır şarkı söylüyor, son 5 yıldır da aktörlük yapıyorum ve bu bana şarkı söylemek kadar doğal geliyor, sinemaya daha çok zaman ayırmak istiyorum,” diyor. Hayranlarının onu ekranda ya da beyaz perdede görmekten bir şikayeti olmadığına göre, Randy Travis’in film çevirmeye devam edeceği anlaşılıyor.

XS
SM
MD
LG