Erişilebilirlik

Arif Mardin'le Ününe Ün Katmayı Umuyor - 2002-12-26


28 Eylül 1975 yılında Tennessee eyaletinin Crossville kentinde doğmuş Mandy. 5 yaşında şarkı söylemeye başlamış. Bütün güneyli şarkıcıların geçtiği yoldan geçmiş o da ve kilise korosuyla vermiş ilk konserini. Annesi tek çocukları Mandy’nin büyük yeteneğini hemen anlamış küçük kızının bütün müzik yarışmalarına girmesini sağlamış. 9 yaşında babasının yardımıyla ilk kasedini doldurmuş Mandy Barnett. 12 yaşında televizyon ve radyo programlarına katılmaya başlamış. İnanılmaz güzel sesi, halk, caz ve blues söyleme yeteneğiyle adı kısa zamanda duyulmuş.

Mandy Barnett’in üne kavuşması bir müzikalle oldu. 1994’de 18 yaşındayken Nashville’de “Always...Patsy Cline” müzikaliyle sahneye çıktı. Amerikan halk müziğinin ünlü sesi Cline’ın yaşam öyküsüydü müzikal ve 1995 yılında Mandy Barnett’e ilk albümünü getirdi. Albümde Patsy Cline’in klasikler arasına girmiş 18 parçasını söyledi genç sanatçı ve müzik dünyasında büyük ilgi topladı. Mandy Barnett, iki yıl boyunca 160 gece Patsy Cline’ı oynadı, onun şarkılarını söyledi. Eleştirmenler sesine ve yorumuna hayran kaldılar. Mandy Barnett bu sayede Nashville Müzik Ödülleri'nden “Yılın Şarkıcısı” ödülünü aldı. Sanatçının kendi adını taşıyan ikinci albümü 1996 yılının Şubat ayında çıktı. Bu albümdeki her şarkı listelerde birinci sıraya yükseldi. Mandy Barnett, "Traveler", "A Walk On The Moon", "Town Without Pity" gibi sinema filmlerinin şarkılarını da söyledi ve üne kavuşturdu.

Son albümü "I’ve Got A Right To Cry" 1999 yılının Nisan ayında Sire Plak şirketince hazırlandı. Mandy Barnett, şimdilerde ABD’nin önde gelen müzik yapımcılarından besteci ve aranjör Arif Mardin’le çalışıyor. 35 yılı aşkın bir süredir Amerikan müzik dünyasının en ünlü sanatçılarıyla birlikte çalışan Arif Mardin bugüne kadar 40'ın üzerinde altın ve platin plak, ayrıca müziğin Oscar'ı sayılan 6 Grammy Ödülü kazandı. Mandy Barnett, Manhattan Plak Şirketi’nin sahibi Mardin’le çalışmasının müzikte daha da ilerlemesini sağlayacağına inanıyor. Arif Mardin de Mandy Barnett’in son derece güzel bir sesi ve usta bir yorumu olduğunu söylüyor. Bu ikilinin yakında listebaşı bir albüme imza atacağından müzik çevreleri hiç kuşku duymuyor.

XS
SM
MD
LG