Erişilebilirlik

Lott'un Geleceği 6 Ocak'ta Belli Olacak - 2002-12-17


Başkan Bush’un, Senato Cumhuriyetçi çoğunluk grubu lideri Trent Lott’un istifasıyla ilgili gelişmelere karışmama kararı aldığı haber veriliyor.

Bush yönetimine yakın pek çok Cumhuriyetçi Partili’nin, Kongre Ocak’ta yeniden göreve başladığında Senatörün çoğunluk liderliği görevinde kalma şansı olmadığını düşündüğü bildirildi.

Cumhuriyetçi Partili Senatörler, 6 Ocak’ta toplanarak Lott ile ilgili karar alacak.

Ülkedeki siyahlara yönelik bir televizyon kanalında programa katılan Lott, ırkçı olarak algılanan sözlerinden ötürü tekrar özür diledi. Senator Lott, ayrıca ülkedeki Afrika kökenli Amerikalılar ve diğer azınlıklara yardımcı olabilecek programları destekleme sözü verdi.

Senatör Lott, Cumhuriyetçi Senatör Strom Thurmond'un 100'üncü doğum günü kutlamaları sırasında, Thurmond'un 1940'ların sonunda, Demokrat Harry Truman karşısında Başkan adayı olarak seçime girdiğini hatırlatmış ve o zamanlar, siyahlarla beyazlar arasında ayrımı savunan Thurmond'un bu görüşlerinden övgüyle sözetmişti.

Cumhuriyetçi Senatörün bu sözleri özellikle Afrika kökenli Amerikalılar ve ırklararası uyumun önemine inanan çevrelerde tepkiyle karşılandı. Cumhuriyetçi Partili Senatörler arasında bile Senatör Lott'un Cumhuriyetçi Parti Senato Grubu liderliğinden uzaklaştırılması ve hatta Senatörlükten istifa etmesi yolunda çağrıda bulunanlar oldu.

XS
SM
MD
LG