Erişilebilirlik

Kıbrıs Türk Tarafından Sert Eleştiri - 2002-12-10


Kıbrıs Türk hükümeti, Birleşmiş Milletler planının yeni şeklini şiddetle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bugün Lefkoşa’da düzenlenen mitingte yeni planın eskisinden farklı olmadığını ve Kıbrıslı Türklerin kaygılarını dikkate almadığını söyledi. Mitinge katılan ve bayraklar taşıyan binlerce kişi, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs planını protesto eden sloganlar attı. Göstericilere video bağlantısıyla hitabeden Denktaş, “statümüz, egemenlik ve eşitlik konularındaki şüphelerimiz ve kaygılarımız devam etmektedir” dedi.

Yeni plan, bu sabah Birleşmiş Milletler Kıbrıs özel temsilcisi Alvaro de Soto tarafından Denktaş ve Rum lideri Glafkos Klerides’e sunuldu.

De Soto, Denktaş ve Klerides’e ayrıca Genel Sekreter Kofi Annan’ın, iki liderden yeni planı acil olarak değerlendirmelerini isteyen mektubunu iletti. Annan, mektubunda Türk ve Rum cumhurbaşkanlarını, Perşembe günü Kıbrıs’ı üyeliğe davet edecek Avrupa Birliği zirvesine katılmaya da çağırdı.

Ancak Denktaş’ın yardımcıları, Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanının o tarihte tedavi için Ankara’ya gideceğini belirterek Kopenhag’da olamayacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG