Erişilebilirlik

Bush'un Ramazan Bayramı Mesajı - 2002-12-04


Başkan Bush’un Bayram dolayısıyla yayınladığı mesajın tam metni şöyle:

"Müslümanların kutsal ayı Ramazan'ın sona ermesini kutlayan herkese en iyi dileklerimi göndermekten mutluluk duyuyorum. Ramazan, Tanrı'nın Kuran'ı Hazret-i Muhammed'e göndermesinin yıldönümüdür. Bu ay boyunca kitapta söylenenler özel bir dikkat ve içtenlikle okunur, tekrarlanır. Geçtiğimiz bir ay boyunca Müslümanlar gündüz saatlerinde, inançlarını güçlendirmek ve yüreklerini yeniden yardıma yönlendirmek amacıyla oruç tuttu.

Tüm dünyada Müslümanlar ihtiyacı olanlara merhamet ve yardım eli uzattı. Muhtaçlara ve yoksullara iftar yemekleri dağıtıldı. Herkesin Tanrı'nın nimetlerinden yararlanmasını sağlamak amacıyla yiyecek, giyecek ve para yardımı yapıldı. Müslümanlar, hoşgörü ruhu içinde öteki dinlere inanan kişileri de iftara davet ettiler.

Ramazan Bayramı boyunca Müslümanlar oruç ayının bitmesini ve inançlarını yenilemenin mutluluğunu kutlar. Bayram geleneği ülkeden ülkeye değişir. Mısır'da fenerler yakılırken Pakistan'da havai fişekler atılır, Nijer'de geleneksel ziyafetlere yaşlılar davet edilir. Bütün dünyada aileler, komşular ve dostlar, geleneksel yiyecekleri paylaşmak ve Ramazan sınavını başarıyla geçmelerini kutlamak için biraraya gelir. Bu bayramın ruhu, Islam dininin, Amerika’da milyonlarca, dünyada da bir milyardan fazla kişiye umut ve huzur verdiğini hatırlatıyor. Ramazan aynı zamanda İslam dininin, bütün insanlığın yararlandığı bilgiye dayalı zengin bir uygarlığın doğmasını sağladığını da anımsatıyor.

Amerika'da Müslümanlar iş, bilim, hukuk, tıp, eğitim ve öteki alanlarda birçok katkıda bulundu. Hükümetimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin Müslüman üyeleri kendileri gibi bu ülkenin vatandaşı olan Amerikalılar'a onurla hizmet ediyor, ulusumuzun barış içinde bir dünyada özgürlük ve adalet ideallerine bağlılığını ayakta tutuyor.

Eşim Laura ile birlikte Amerika ve tüm dünyadaki Müslümanların bayramını en iyi dileklerimizle kutluyoruz. Ramazan ayında aldığınız dualar, her zaman sizinle olsun."

XS
SM
MD
LG