Erişilebilirlik

Amerika'dan BM Planına Tam Destek - 2002-11-26


Amerika, Kıbrıs sorununun çözümünde taraflardan hızlı hareket etmelerini istedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Birleşmiş Milletler planına tam destek verdiklerini tekrarlarken Kıbrıs’ta hareket ve ilerleme görmek istediklerini açıkladı.

Boucher, Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın tutumuyla ilgili olarak yorumda bulunmak istemediğini de söyledi.

New York’ta önceki gün Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’la Amerika Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Mark Grossman arasında yapılan iki saatlik öğle yemeği görüşmesinde özellikle Kıbrıs sorunu üzerinde duruldu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher dünkü basın brifinginde görüşmeyle ilgili soruları yanıtlarken Kıbrıs sorununun Amerika’nın büyük ilgi gösterdiği konulardan biri olduğunu söyledi. BM Genel Sekreterinin bu konudaki çabalarını desteklediklerini belirten Boucher, Amerika’nın özel temsilcileri aracılığıyla sadece ilgili hükümetler değil Avrupa Birliği’yle de teması sürdürdüğünü ve Avrupalıların Kopenhag zirvesinde ne yapacaklarını beklediklerini bildirdi. Sözcü Boucher, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda taraflardan hareket görmek istediklerini vurgularken şöyle dedi: "Bu konuda hızla ileri adım atıldığını görmek istiyoruz. Şu sırada gerçek bir ilerleme, bir gelişme fırsatı noktasına ulaşıp ulaşmadığımızı görmek için ilgili tüm taraflarla birlikte çalışıyoruz..Bu durumdan tüm taraflar yararlanmalıdır..İlgili herkes, şu sırada ortaya çıkan ilerleme fırsatını desteklemek için çaba göstermelidir."

Sözcü Boucher, Türk tarafının BM planına karşılık verip vermediği sorusunu ise yanıtsız bıraktı..Boucher, diğer hükümetlerin tutumları üzerine bir görüş belirtmek istemediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG