Erişilebilirlik

S. Arabistan Para Verdi mi? - 2002-11-25


Bush Yönetimi yetkilileri, Suudi Arabistan’ın 11 Eylül’de uçak kaçıran teröristlere para yardımı yaptığı yolundaki haberlerle ilgili sonuca varmak için erken olduğu uyarısında bulunuyor.

Suudi ve Amerikalı yetkililer, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi Prens Faysal'ın eşinin hava korsanlarından ikisine yapılan para yardımıyla ilişkisi olup olmadığını soruşturuyor. Suudi yetkililere göre, büyükelçinin eşi Prenses Hayfa el-Faysal, 11 Eylül saldırılarından bir yıl önce Amerika’daki bir Suudi aileye 15 bin dolar yardım gönderdi. Parayı alan Suudi Üsame Basnan’ın hava korsanlarından ikisiyle bağlantısı olduğu biliniyor. Suudi yetkililer büyükelçinin eşinin bu aileye sağlık masraflarını ödemeleri için çek yazarak yardım gönderdiğini söylüyorlar.

New York Times gazetesinde Pazar günü çıkan bir haberdeyse gönderilen paranın on binlerce dolar olduğu belirtiliyor. Suudi yetkililer paranın teröristlerin eline geçtiğini gösteren kanıt bulunmadığını söylüyor. Konu Washington’da bir Kongre komisyonu tarafından da soruşturuluyor. Komisyon raporunu gelecek ay açıklayacak.

XS
SM
MD
LG