Erişilebilirlik

'Filistin Yönetimi Teşvik Ediyor' - 2002-11-22


Kudüs'te Perşembe sabahı erken saatlerde girişilen bombalı intihar saldırısında ölenlerin sayısı 11'e yükseldi. Yolcularının çoğu öğrenciler olan belediye otobüsü, patlama sırasında Batı Kudüs'ten, kentin merkezine doğru ilerliyordu.

13 yaşındaki bir kız öğrencinin ölenler arasında olduğu ayrıca çok sayıda çocuğun yaralandığı bildirildi. İsrail hükümet sözcüsü Avi Pazner olaydan Filistin liderliğini sorumlu tuttu. Pazner, "Filistin yönetimi bu terörist saldırıları durdurmak için hiçbir şey yapmamakla kalmıyor, bu saldırıları teşvik de ediyor" dedi. Başbakan Ariel Şaron, bombalı saldırıya nasıl bir misillemede bulunulacağı konusunu görüşmek üzere kabinesini Perşembe günü akşam saatlerinde toplantıya çağırdı. Toplantıdan sonra İsrail kuvvetlerinin Beytüllahim'in dış mahallelerinde Filistinlilere ait bazı evleri işgal ettiği bildirildi.

Saldırının sorumluluğunu İslami Cihad ve Hamas örgütleri üstlendi.

Filistin Yönetimi Lideri Yaser Arafat saldırıyı kınamakla birlikte bölgede şiddet olaylarının devam etmesinden Filistinli sivilleri baskı altında tutmayı sürdüren İsrail'in sorumlu olduğunu söyledi.

Prag'da NATO zirve toplantısına katılan Başkan Bush, son intihar saldırısını derin üzüntüyle karşıladığını ancak ABD'nin, bölgede iki bağımsız ülkenin, İsrail ve Filistin'in, yanyana barış içinde yaşaması yönündeki amacından geri dönmeyeceğini belirtti.

XS
SM
MD
LG