Erişilebilirlik

Powell: Tarafların Kıbrıs Planına Tepkisi Cesaret Verici - 2002-11-13


ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs planına, tarafların ilk tepkisinin cesaret verici olduğunu açıkladı. Powell, bu açıklamayı dün Washington’da BM Genel Sekreteri Kofi Annan’la görüştükten sonra yaptı.

“Çok önemli” diye nitelediği plan nedeniyle Genel Sekreteri kutlayan Powell “İki tarafın da planı dikkatle inceleyeceğini umut ederim. Türk ve Rum taraflarıyla bu zor soruna taraf olan herkesin ilk tepkileri cesaret verici. İleride hala güçlükler var ama tarafların bu fırsattan yararlanak bu zor soruna çözüm bulmaya çalışmalarını dilerim," dedi.

Amerika Dışişleri Bakanı, tarafların planı dikkatle inceleyip yeni görüşmelere, planla ilgili sorunları ortaya çıkarmak için değil, soruna çözüm bulmak için girmelerinin önemli olduğunu vurguladı. BM Genel Sekreteri Kofi Annan ise “İki liderle, Klerides ve Denktaş’la konuştum. Kendilerinden belgeyi dikkatle incelemelerini istedim. Bana hemen bir tepki vermek yerine bir hafta içinde cevap vermelerini talep ettim," dedi. Kofi Annan, sonraki aşamada sürecin nasıl ilerleyeceğini tayin etmek için bu cevapların kendisine ulaşmasını bekleyeceğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher da Amerika’nın BM’nin Kıbrıs planına tam destek verdiğini tekrarladı.

XS
SM
MD
LG