Erişilebilirlik

Rusya: Rehine Krizinin Ardında Çeçen Lider Var - 2002-10-31


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çeçenistan İşlerinden Sorumlu Danışmanı Sergei Yastrzhembsky, Moskova’daki tiyatro baskınının ardında Çeçen Lider Aslan Maskhadov’un olduğunu iddia etti. Maskhadov iddiayı yalanladı.

Rus yetkili, rehine krizi sırasında dinlenilen telefonlardan militanların Çeçen gerilla lideri Şamil Basayev’den, Maskhadov’ca onaylanmış talimat aldıklarını belirlediklerini söyledi.

Sergei Yastrzhembsky, Çeçenistan’daki savaşı sona erdirmek için müzakere edebilecekleri meşru bir Çeçen lider tanımadıklarını da kaydetti.

Bu arada Rus yetkililer, rehine krizi sırasında kullandıkları yöntemi savunmaya devam ediyor. Moskova’da Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyen Federal Güvenlik Dairesi yetkilileri Moskova’daki tiyatroyu basan Çeçen militanların yanlarında metal parçaları ve demir misketlerle karıştırılmış 120 kilo patlayıcı madde bulunduğunu söylediler. Yetkililer, Çeçenlerin ayrıca yanlarında 25 ayrı patlayıcı madde taşıdıklarını söyledi. Federal Güvenlik Dairesi yetkilileri militanların yanındaki patlayıcıların tüm binayı çökertecek kadar güçlü olduğunu da kaydetti.

Öte yandan, Perşembe günü Moskova’da, yanında 8 kilogram civa taşıyan bir kişi tutuklandı.

XS
SM
MD
LG