Erişilebilirlik

İsrail'de Patlama - 2002-10-27


Batı Şeria’daki Musevi yerleşim birimlerinden birinde Pazar günü meydana gelen bombalı saldırıda en az 3 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. İsrail polisi, saldırıyı düzenleyen bir Filistinli’nin de patlamada öldüğünü bildirdi.

Görgü tanıklarına göre, Filistinli bir intihar komandosu Batı Şeria’daki Ariel Yerleşim Birimi yakınlarında bulunan askerler tarafından farkedilince üzerindeki patlayıcıları ateşledi. Patlama sırasında yerleşim birimi girişindeki benzin istasyonu infilak etti.

Derhal bölgeye giden İsrail güvenlik ekipleri, olay yerini kordon altına alırken, ambülanslar da yaralıları sedyelerle hastanelere taşıdı. İtfaiyeciler, olay yerine vardıkları sırada, Filistinli intihar komandosunun hala canlı canlı yandığını bildirdi. Yangın söndürücüler yardımıyla intihar komandosuna müdahele edildi.

Bu yıl içerisinde ikinici kez bir Musevi yerleşim birimine bombalı saldırı düzenlendi. Mart ayında, Ariel Yerleşim Birimi’ndeki bir otele düzenlenen saldırıda 14 kişi yaralanmıştı.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un Sözcüsü David Baker, Pazar günkü saldırının Filistinli teröristlerin korkunç gündeminin bir parçası olduğunu söyledi. Baker, Filistin yönetimini de saldırılara seyirci kalmakla suçladı.

Pazartesi günü de Filistinli 2 genç, İsrail’in kuzeyinde, içinde çok miktarda patlayıcı madde olan otomobillerini bir otobüse çarptırarak 14 kişinin ölümüne yol açmışlardı. Bu arada İsrail güvenlik birimleri Batı Şeria’daki Cenin kentinde terör suçundan aranan Filistinliler’i ele geçirmek üzere başlattığı operasyona devam ediyor.

İsrailli yetkililere göre, Filistinli militanların çoğu Cenin’de saklanıyor.

XS
SM
MD
LG