Erişilebilirlik

İki Sanık Cinayetle Suçlanıyor - 2002-10-26


Maryland eyaleti savcılarının Washington çevresinde işlenen dizi cinayetlerle ilgili yakalanan iki sanığı dün resmen suçlamasından sonra olaya karıştığı sanılan bir kişi daha tutuklandı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın sözcüsü, Nathaniel Osbourne adındaki kişinin bugün Michigan’da tutuklandığını söyledi. Osbourne’un zanlıların saldırılarda kullandığı otomobili satın almasına yardım ettiği sanılıyor.

Başkent Washington’a komşu Maryland eyaletinin Montgomery County bölgesi savcıları 41 yaşındaki John Allen Muhhammed ile 17 yaşındaki John Lee Malvo hakkında cinayet suçuyla dava açtılar. 10 cinayetten 6’sı Montgomery bölgesinde meydana gelmişti.

Sanıklar, Alabama eyaletinde Eylül ayında meydana gelen bir cinayeti işlemekle de suçlanıyor.

Yetkililer, Muhammed için idam cezası, Malvo içinse 18 yaşın altında ve Jamaica vatandaşı olduğu için müebbet hapis isteyeceklerini belirtti. Malvo’nun ABD'de yasa dışı olarak bulunduğu da açıklandı.

Saldırılar Washington yakınlarında geniş bir bölgeye yayıldığı için federal ve eyalet yetkilileri önce hangi bölgede işlenen suçların ele alınması konusunu da görüşüyor.

Zanlılar Perşembe günü erken saatlerde Maryland eyaletinde otomobilde uyurlarken yakalanmış, böylece bölgede 2 Ekim’den beri süren en büyük polis operasyonlarından biri sona ermişti.

XS
SM
MD
LG