Erişilebilirlik

Washington Halkı Rahatladı - 2002-10-25


Washington çevresinde üç hafta içinde 10 cinayet işledikten sonra dün tutuklanan saldırganla yanındaki genç hakkında yasal işlemler yapılıyor.

Savcılık, cinayetlerden resmen suçlanan 41 yaşındaki John Allen Muhammed ve 17 yaşındaki Lee Malvo’nun nerede yargılanacakları ve haklarındaki bütün suçlamalar üzerinde çalışıyor.

Tutuklamadan sonra Washington’la komşu Maryland ve Virginia eyaletlerinde yaşayan halk rahatladı, günlük yaşam normale döndü.

Bu arada Muhammed ve John Lee Malvo'nun ilk haberlerde belirtildiği gibi baba ve üvey oğul olmadıkları anlaşıldı.

Siyah Amerikalı ve asıl adı John Allen Williams olan zanlının son yıllarda Müslüman olduğu ve Muhammed adını aldığı bildiriliyor.

Çeşitli haberlere göre, 1985-1992 yılları arasında asker olan Muhammed, 1991 yılındaki Basra Körfezi savaşına karacı asker olarak katıldı.

Muhammed'in, askerken, M-16 tüfekleriyle atışta büyük başarı sağlayarak ödül aldığı bildirildi. İlk balistik kontrollar sonunda Washington çevresinde girişilen ve 10 kişinin öldüğü cinayetlerin 8'inde ve 3 kişinin yaralandığı saldırılırda kullanıldığı anlaşılan .223 kalibrelik Bushmaster tipi tüfek, M-16'ların sivil modeli olarak niteleniyor.

Sözkonusu tüfek, Muhammed ve Malvo'nun içinde uyurken yakalandıkları otomobilde bulundu.

Polis yetkilileri, soruşturma ve yargı sürecinin yeni başlamış olduğunu hatırlatarak, iki zanlının yakalanması ve sorgulamaları konusunda bilgi vermekten kaçındılar.

Baltimore'da yargıç önüne çıkarılan John Allen Muhammed yargıcın sorularını basına açık olarak yanıtlarken, akli dengesinin yerinde olduğu izlenimi verdi ve hakkındaki suçlamaları tam olarak anladığını söyledi. Jamaika vatandaşı olduğu bildirilen John Lee Malvo, 18 yaşın altında olduğu için yargıç önündeki ilk sorgulaması kapalı olarak yapıldı.

İki kez evlenip ayrılmış olan Muhammed'in bu evliliklerden dört çocuğu olduğu bildiriliyor.

Ailesi Jamaika'dan Amerika'ya göçetmiş olan Muhammed'in, Jamaika'da ailesinin oturduğu kentten geçen yıl annesiyle birlikte Amerika'ya geldiği bildirilen 17 yaşındaki Malvo'yu himayesi altına aldığı haber veriliyor.

XS
SM
MD
LG