Erişilebilirlik

İki Şüpheli Yakalandı - 2002-10-24


Washington ve çevresinde 2 Ekim'de başlayan seri cinayetlerle ilgisi olduğu bildirilen 42 yaşındaki John Allen Muhammed ve üvey oğlu, 17 yaşındaki Lee Malvo, bu sabah yerel saatle 3:30'da (Türkiye saatiyle 10:30) yine Washington yakınında, Maryland eyaletinde bir otoyol üzerindeki dinlenme parkında yakalandı.

İki şüpheli, tutuklandıkları sırada otomobilleri içinde uyuyordu.

Muhammed ve Malvo'nun kimlikleri, yakalanmalarından yaklaşık 3 saat önce kamu oyuna açıklanmıştı. Federal, eyalet ve yerel polis örgütlerinin oluşturduğu ortak kriz ekibi, Muhammed ve Malvo'nun, seri cinayetlerle ilgili olarak arandıklarını dün gece yarısından hemen sonra açıkladı. Polis, bu iki kişinin kullandığı otomobilin modelini, rengini ve plaka numarasını da duyurdu.

Bu bilgilerin açıklanmasından hemen sonra polisin çok sayıda ihbar aldığı ve bunlardan birini değerlendirerek iki şüpheliyi, herhangibir sorunla karşılaşmadan yakaladığı açıklandı.

İki kişi, Maryland eyaletinin Montgomery ilçesi emniyet müdürlüğünde, cinayet ve yaralama olaylarıyla ilgilerini belirlemek üzere sorgulanıyor. Eski bir asker ve asıl adı John Allen Williams olan şüphelinin sonradan Müslüman olarak Muhammed adını aldığı, 1980'li yıllarda kuzeybatıdaki Washington eyaletinde Fort Lewis askeri üssünde görev yaptığı ve Körfez Savaşı'na katıldığı bildiriliyor. Üvey oğlu Malvo'nun ise Jamaika asıllı ve geçen yıl yine Washington eyaletinde lise öğrencisi olduğu haber veriliyor.

İki kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan gelişmeler dün akşam saatlerinde polisin, Amerika'nın diğer ucundaki Washington eyaletinde, Takoma kentinde bir evde yaptığı aramayla başladı. Görevlileri bu eve yönelten neden, başkent Washington'daki saldırıların ülke çapında duyulmasından sonra Takoma'daki evin çevresinde oturan komşuların, bu evin bahçesinde tüfekle atış yapıldığı yolunda ihbarda bulunmaları oldu. Muhammed ve üvey oğlunun, kısa bir süre öncesine kadar bu evde birlikte oturdukları bildirildi.

Bu arada Washington eyaletinde yayınlanan The Seattle Times gazetesi kimliğini açıklamadığı federal güvenlik görevlilerine dayanarak Muhammed ve üvey oğlu Lee Malvo'nun, 11 Eylül saldırılarından sonra Amerika aleyhtarı bir tutum içinde olduklarını yazdı. Haberde, baba-oğulun Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a saldırı amacıyla kullanılan uçakları ele geçiren kişiler hakkında övücü sözler söyledikleri belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG