Erişilebilirlik

ABD'de Yeni Saldırı - 2002-10-22


Washington'a komşu Maryland eyaletinin Montgomery bölgesinde bu sabah yerel saatle 6 dolaylarında girişilen silahlı saldırıda, kimliği henüz açıklanmayan bir erkek, bir belediye otobüsüne binerken ya da inerken tek el ateşle vuruldu.

Göğsünden vurulan kişi yakındaki bir hastanede tedavi altına alındı. Polis, saldırı kurbanının kimliğini henüz açıklamadı.

Olaydan sonra polisin bölgedeki yollarda barikat kurarak motorlu araçlarda arama yapmaya başlaması, Washington çevre yolunda ve diğer yollarda, sabah trafiğinin büyük ölçüde aksamasına, araçların kilometrelerce uzunlukta kuyruklar oluşturmasına yolaçtı.

Polis henüz bu son saldırıyla Washington çevresinde 2 Ekim'den buyana bir kişi ya da kişilerin uzaktan tüfek ateşiyle 9 kişiyi vurarak öldürmesi arasında bağlantı olduğu yolunda bir açıklama yapmadı.

Bu arada polisin, katille haberleşme içinde olduğu bildiriliyor. Polis yetkilileri dün, medya aracılığıyla, katili, kendileriyle yeniden temas kurmaya çağırdı. Bir polis yetkilisi, katilin kendilerini telefonla aradığını söyledi ve "sesin net değildi, bizi tekrar ara!" dedi.

XS
SM
MD
LG