Erişilebilirlik

'BM Adım Atmazsa, ABD Atacak' - 2002-09-24


Irak’a karşı muhtemel bir askeri operasyon konusunda Amerikan Kongresi’nde yapılan tartışmalar sürüyor.

Başkan Bush, geçtiğimiz hafta Kongre üyelerine gönderdiği karar tasarısıyla Irak’ı silahsızlandırmak amacıyla tek taraflı müdahale dahil “bütün uygun yöntemleri” kullanabilmek için yetki istedi.

Bush’un tasarısını Temsilciler Meclisi’nin bu hafta, Senato’nun ise önümüzdeki hafta onaylaması bekleniyor. Senato Dış İlişkiler Komitesi ise konu hakkında bugün kapalı bir oturum düzenliyor.

Bush, Birleşmiş Milletler’in Irak’I silahsızlandırma yönünde daha katı bir karar alması için baskı yapmayı dün de sürdürdü. New Jersey’de Ulusal Muhafızlar önünde konuşan Bush, Birleşmiş Milletler bu yönde kararlı bir adım atmadığı takdirde Amerika ve müttefiklerinin eyleme geçeceğini söyledi.

Bu arada, Irak konusunda ilk defa önemli bir konuşma yapan Al Gore, Amerika’nın aceleyle savaşa girmemesi ve Saddam Hüseyin’e karşı uluslararası bir güç oluşturulması gerektiğini söyledi.

California’da konuşan Gore, diğer ülkeler de Bush gibi davrandığı takdirde hukukun üstünlüğünün yerini, korkunun üstünlüğünün alacağını kaydetti.

XS
SM
MD
LG