Erişilebilirlik

Washington'da Uçak-Savar Füzeler Yerleştirildi - 2002-09-11


ABD Savunma Bakanlığı 11 Eylül'in birinci yıldönümü sırasında herhangibir terörist saldırıya karşı önlem olarak başkent ve çevresindeki önemli askeri tesislerde uçak-savar füzeler yerleştirildiğini bildirdi.

Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in emriyle Pazartesi günü konuşlandırılan, motorlu araçlara monte edilmiş rampalarda her an ateşlenmeye hazır gerçek füzeler bulunuyor. Yetkililer ayrıca Washington'da, açıklanmayan yerlerde, omuzdan ateşlenen "Stinger" uçak-savar füzesi taşıyan askerlerin yerleştirildiğini söylediler.

Savunma Bakanlığı, kararın belirli bir tehdit üzerine değil, sırf bir önlem olarak alındığını bildirdi.

Adalet Bakanı John Aschcroft, alınan istihbarat nedeniyle, ikinci en yüksek güvenlik alarmı durumu olan "Turuncu" alarm ilan ederken Başkan Bush, istihbarat kuruluşlarına ulaşan son bilgilerin, geçen yıl 11 Eylül terörist saldırılarınden önce gelen bilgilere benzerlik gösterdiğini söyledi.

Adalet Bakanı Aschcroft, dış ülkelerdeki Amerikan askeri tesisleri ve diplomatik temsilcilikleriyle ülke içinde ulusal anıtların saldırı hedefi olarak seçilebileceğini belirtti ancak ülke içinde ve dışında Amerikalıları günlük planlarını değiştirmek yerine özellikle uyanık olmaya çağırdı.

Aschroft, federal devlet memurlarını 11 Eylül Çarşamba günü görevlerinin başında olmaya çağırdı.

XS
SM
MD
LG