Erişilebilirlik

Türkiye: 91 - Rusya: 86 - 2002-09-08


ABD'nin İndianapolis kentindeki Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda dokuzunculuk için yapılan maçta Türk milli takımı Rusya'yı 91-86 yendi.

Şampiyonada çeyrek finale yükselen sekiz takım arasına giremeyen milli takım Rusya karşısında çok başarılı bir oyun çıkardı. Milli takım, Dünya 9'unculuğu ile 12'inciliği arasındaki sıralar için yapılan klasman maçlarının ilkinde Cuma akşamı Çin'i 94-86 yenmişti.

Türk takımında karşılaşmanın en başarılı oyuncusu 20 sayı yapan İbrahim Kutluay'dı. Kutluay'ı, 18 sayıyla Mirsad Türkcan, 15 sayıyla Mehmet Okur, 12 sayıyla Harun Erdenay ve 11 sayıyla Hidayet Türkoğlu izledi.

Rus takımı maçın büyük bölümünde önde gittiği halde, Türk takımı özellikle dördüncü devrede çok başarılı oynadı. Milli takım bu devrede Rusya'nın 15 sayısına karşılık 29 sayı yaptı ve Rusya lehindeki avantaji kapatarak öne geçti. Rusya, sonuncusu 1982'de olmak üzere bugüne kadar üç kez dünya şampiyonu olmuştu.

Türk Erkekler Milli Basketbol Takımı, bu yıl 14'üncüsü yapılan Dünya Şampiyonası'na bu yıl ilk kez katıldı. Milli takım, Dünya Şampiyonası'na katılma hakkını, Avrupa Şampiyonası'nı, şampiyon Yugoslavya'nın ardından ikinci olarak bitirerek kazanmıştı.

Bu arada Arjantin, Almanya'yı 86-80 yenerek finalde oynamayı hak kazandı. Arjantin takımı, Yugoslavya-Yeni Zelanda maçının galibiyle şampiyonluk için oynayacak. Türkiye'nin son iki gündür mücadele ettiği 9-12'ncilik mücadelesinde ise Türkiye'yi onuncu sırada Rusya, onbirinci sırada Angola ve onikinci sırada Çin izliyor.

XS
SM
MD
LG