Erişilebilirlik

İspanya: 87 - Türkiye: 64 - 2002-09-02


Indianapolis'teki 14'üncü Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası ikinci turunda ilk karşılaşmasını güçlü İspanyol takımıyla yapan Türk milli takımı İspanya'nın savunmaya ağırlık veren oyunu karşısında başarısız kaldı.

Türk takımı E grubundaki bu ilk maçının ilk dakikalarında öne geçmekle birlikte İspanyol savunması karşısında etkili olamadı. Milli takım antrenörü Aydın Örs, "İlk turdaki üç maçında da İspanya'nın ne kadar etkili bir savunma yaptığını gördük, ona göre hücum planları yaptık ama oyun sırasında bu planları uygulayamadık" dedi.

Türk milli takımının bu maçta kaydettiği 64 sayı, şampiyonanın başındanberi bir maçta elde ettiği en düşük sayı oldu.

İspanya karşısında Hidayet Türkoğlu sadece 7 sayı yaparken, en çok sayıyı Mehmet Okur (17) yaptı. Okur'u 12 sayıyla Kerem Tunceri ve 10 sayıyla Mirsad Türkcan izledi.

Türk milli takımı E grubunda ikinci maçını Salı günü Türkiye saatiyle 20:30'da Angola'yla oynayacak.

Türk milli takımının ikinci turdan çeyrek finale yükselebilmek için E grubundaki 6 takımdan ilk 4 arasına girebilmesi gerekiyor. E grubunda Türkiye dışında, İspanya, Yugoslavya, Brezilya, Porto Riko ve Angola bulunuyor. Milli takımın ikincu turda son karşılaşması Çarşamba günü Yugoslavya'yla.

Türk Taraftarların Çoşkusu

Amerika'nın Sesi Muhabiri Jim Stevenson'un haberi

İlk turun son karşılaşmasında Lübnan’ı yenerek ikinci tura yükselen Türk Milli Basketbol takımı yoluna devam ediyor. Türkiye’nin ikinci turda mücadele edeceği E grubunda Yugoslavya, İspanya, Brezilya, Angola ve Porto Riko bulunuyor. Indanapolis'deki karşılaşmalarda hiç kuşkusuz ev sahibi Amerikah takımına seyirci desteği büyük. Ancak bir takım daha var ki, ülkesinden binlerce kilometre uzakta olmasına rağmen sevenleri onu yalnız bırakmıyor. Türk taraftarların coşkusu şampiyonaya damgasını vurdu dersek doğru söylemiş oluruz.

İndianapolis Türkiye’den çok uzakta ancak bu binlerce Türk taraftarın buraya kadar gelip takımlarını desteklemesine engel değil. Tirübünlerde kırmızı beyaz ay yıldızlı bayraklar dalgalanırken Türk seyircilerin sesleri stadyumun duvarlarında yankılanıyor. Amerikan ulusal Basketbol Liginde Sacramento Kings’te top koşturan Hidayet Türkoğlu takımının taraftarların beklentilerini karşılamak için büyük çaba gösterdiğini söylüyor. Türkoğlu, “Amerika’ya geldiğimizden bu yana taraftarlarımızın desteğinden ötürü onlara çok teşekkür etmek istiyorum” diyor.

İndianapolis caddelerinde Türk bayraklı, kırmızı beyaz tişörtlü yüzlerce kişiye rastlamak artık olağan… Hatta karşılaşmalarda Türk takımı oynasın ya da oynamasın tirübünlerde bulunan Türk seyircilerin açtığı pankartlarda konuk takımlara hoş geldiniz deniyor. Türk seyirciler ev sahibi takım kadar şampiyonaya sahip çıkmış durumda. Lübnan maçı sonunda salonda yapılan anonslarla ayrım gözetilmeden bütün seyirciler yakındaki bir parkta Türk takımının Lübnan karşısındaki başarısını kutlamak için düzenlenen pikniğe davet ediliyor.

Türk pikniğinde Türk yemekleri, müziği, halk dansları ve Türk basketbol takımı var. Türkiye’nin Şikago Konsolosu Yavuz Aktaş’ın girişimiyle düzenlenen etkinliğe ilgi son derece büyük. Bu kadar Türk taraftarın nereden geldiğini sorduğumuz Aktaş, gelenlerin çoğunun Amerika’nın farklı eyaletlerinden olduğunu söylüyor; “Türkiye’den sanıyorum 300 dolayında izleyici geldi” diyor.

Türk-Amerikalıların şampiyona sırasında takımlarına gösterdikleri ilgi son derece büyük ve görülmeye değer. Türkiye ikinci turda ilk maçını İspanya ile oynuyor. İspanyol takımı 4 puan ve averajla grup liderliği koltuğunda oturuyor.

Dünya Futbol Şampiyonasında gösterdiği büyük başarının ardından Türkiye girdiği her spor karşılaşmasında olduğu gibi bu şampiyonada da dikkatle izleniyor.

XS
SM
MD
LG