Erişilebilirlik

İstifa Etti - 2002-08-10


2001 yılı ilkbaharından buyana Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Kemal Derviş, bugün Başbakan Bülent Ecevit liderliğindeki koalisyon hükümetinden istifa ettiğini açıkladı.

Derviş'in istifası dün bekleniyordu. Başbakan Ecevit'le dünkü görüşmesinden sonra bir yazılı açıklama yapan Derviş, Ecevit'in kendisine solda birlik çabasıyla hükümet içindeki görevini aynı anda yürütmesinin uygun olmadığını söylediğini bildirdi. Çeşitli haberlerde, Derviş'in görüşmede, merkez-sol'da birlik girişimlerine Ecevit'in liderlik etmesini önerdiği, Ecevit'in bunu kabul etmediği de belirtildi.

Kemal Derviş, istifası konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Kasım seçimlerine kadar, bölünmüş durumdaki merkez-sol partiler arasında birlik çabasını sürdüreceğini söyledi. Derviş, herhangibir partiye katılıp katılmayacağı ve seçime aday olarak girip girmeyeceği yolundaki soruları cevapsız bıraktı.

Yeni Türkiye lideri İsmail Cem, Derviş'in istifası üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Derviş'i aralarında görmek istediklerini belirtti. Kemal Derviş'in hükümet dışı partilerle temasları hakkında rahatsiz olduğu bilinen, koalisyonun büyük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ise Derviş'in istifasını, "geç kalmış bir hareket" diye niteledi.

XS
SM
MD
LG