Erişilebilirlik

Kuran Hakkındaki Kitabı Yüzünden Mahkemelik Oldu - 2002-08-09


Kuran hakkındaki kitabı ABD'de bilimsel tartışmalara konu olan yazar Michael Sells, Müslümanlar'ın çoğunun Batı'yı hedef alan terörist eylemlere karşı olduğunu söyledi.

Kuzey Carolina Üniversitesi'nde, Profesör Michael Sells’in “Kuran’a Yaklaşım: İlk Vahiyler” adlı kitabının ders kitabı olarak okutulmasına karar verilmiş ancak tutucu Hristiyan 3 öğrenci karar aleyhinde mahkemeye başvurmuştu. Öğrenciler, dava başvurusunda, kitapta İslam propagandası yapıldığını öne sürüyor.

Karşılaştırmalı Din Araştırmaları Profesörü olan Michael Sells, Washington Post gazetesinde çıkan yazısında kitabı aleyhinde mahkemeye başvuranların, konuyu bir Müslüman-Hristiyan çatışmasına dönüştürmek istediklerini söylüyor.

Profesör Sells, kitabına karşı çıkanların, Müslümanlığı, şiddeti teşvik eden bir din olarak göstermek istediklerini de öne sürüyor. Yazar, kitabında İslam'ın temel öğretilerini ve Kuran’ın edebi değerini incelediğini, din hakkında hiçbir iddiada bulunmadığını belirtiyor.

Profesör Mills, bazı Müslümanlar'ın, Batı aleyhtarlığına temel olarak Kuran’dan bazı bölümleri kullandıklarını, ancak çoğunun, terörizme karşı Hristiyanlar'la aynı görüşü paylaştıklarını da kaydediyor.

XS
SM
MD
LG