Erişilebilirlik

Gürel Ürdün'de Iraklı Meslektaşıyla Görüştü - 2002-08-06


Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Amman’da Ürdün Dışişleri Bakanı Marvan Muaşir ve Irak Dışişleri Bakanı Naci Sabri’yle ayrı ayrı görüştü.

Dışişleri Bakanı Gürel ilk resmi ziyaretini Ürdün’e yapıyor. Ürdün resmi haber ajansı, Ürdün Dışişleri Bakanı'nın, Türk meslekdaşına, Kral Abdullah’ın geçen hafta yaptığı Washington ziyareti hakkında bilgi verdiğini bildirdi.

Başkan Bush’la Kral Abdullah arasındaki görüşmede de Irak ve Ortadoğu sorunları üzerinde durulmuş, Bush, bir Filistin devleti kurulması konusundaki taahhüdüne bağlı olduğunu tekrarlamıştı.

Türk ve Ürdün Dışişleri Bakanları, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve Bağdat’la mevcut sorunların, barışçı yollardan ve Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda çözümlenmesi gerektiğini belirttiler.

Gürel, Amman’da bulunan Irak Dışişleri Bakanı Naci Sabri’yle de görüştü. Fransız Haber Ajansı’na göre, Gürel, yaptığı basın toplantısında Sabri’yle görüşmesinin ayrıntıları hakkında bilgi vermeyi reddetti. Gürel, Türkiye’nin, meşru nedenlere dayanmadığı ve uluslararası alanda destek görmediği sürece Irak’a karşı askeri harekatı desteklemeyeceğini bildirdi. Dışişleri Bakanı, Irak’a karşı askeri eylemin, Türkiye ve bölgenin tamamı açısından kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG