Erişilebilirlik

Akçagaz'da Yangın Söndürüldü - 2002-07-28


Konuyla ilgili söyleşimizi dinlemek için yukarıdaki bağlantıya tıklayın. Arkadaşımız Devrim Çubukçu, Özgür Kocaeli Gazetesi Yayın Koordinatörü Metin Karan ile görüştü. Karan, kazanın bir sürpriz olmadığını söylüyor.

İzmit kenti yakınlarındaki Akçagaz LPG dolum tesislerinde sabah erken saatlerde patlama meydana geldi.

Dolum yapan kara tankeri sürücüsünün ağır yaralandığı kazada 2 kişinin de zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor.

Bölge yangın söndürme ekiplerince 2 saatte kontrol altına alınan yangının, bir kaç saat içinde tamamen söndürüldüğü ancak soğutma işleminin devam ettiği haber verildi.

Su ve köpük kullanılarak yapılan ilk müdahalenin ardından, İstanbul’dan kalkan ve Orman Bakanlığı'na ait olduğu açıklanan uçak ve helikopterler yangın söndürme çalışmalarına katıldılar.

Kent merkezine çok yakın bir noktada meydana kaza nedeniyle bölgede bulunan 5,000 kişi evlerinden tahliye edilirken, 10 kadar evin üst katlarının patlamadan sıçrayan alevler sonucu kullanılamaz hale geldiği saptandı.

Patlamanın yol açtığı zararın 3 trilyon Lira olduğu tahmin edilirken, kazanın hafta sonu meydana gelmesi nedeniyle ucuz atlatıldığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG